În urmă cu câteva săptâmăni m-am apucat să-i povestesc soției despre cât de sigure sunt investițiile în aur și cum în perioadele de instabilitate politică sau economică, cele mai sigure plasamente sunt în aur. Putem spune că este deja un clișeu pentru că oricine știe că aurul este o investiție foarte bună pe termen lung.

Mai apoi am început să mă întreb oare de unde mi-a venit mie subiectul ăsta în minte fără ca măcar să fi discutat cu cineva despre treaba asta în ultima vreme. Ceva nu se lega în mintea mea dar am ignorat ideea și mi-am văzut de treabă, până când am aruncat o privire spre kindle-ul de pe birou și am văzut că avea o reclamă la un ebook „How to Invest in Gold”.

Nu pot să-mi dau seama dacă cei de la Amazon au idee ce mult pot influența acele mici reclame, dar pe mine m-a uimit faptul că am fost „jucat” de Amazon în felul acesta. Nu prea înțeleg în mare parte cum gândesc utilizatorii de Kindle dar tind să cred că sunt mulți care văd astfel de reclame, de multe ori se gândesc la o anumită idee inspirată inconștient din titlul acelei cărți și mai apoi se gândesc să se informeze mai mult despre subiect. Desigur, tot pe Amazon vor face asta dacă este vorba despre o carte electronică.

E genul de reclamă similar cu un banner OOH. Orice șofer vede câteva bannere de genul de 2-3 ori pe zi în timpul în care face naveta la lucru. Din păcate nu pot fi măsurate aceste reclame, dar este interesantă psihologia din spatele lor. Asta dacă chiar a stat cineva să o gândească.

În fine, cred că tocmai am descoperit apa caldă în materie de publicitate tradițională. Nu e chiar mare lucru.