În mai puțin de trei luni, blogul meu va împlini patru ani. Primii trei ani nu au fost foarte activi pentru că nu am avut o direcție foarte clară și nici n-am știut prea bine ce vreau să fac cu acest blog. Am scris în tot acest timp doar 175 de articole, cam cât scriu alții în 2-3 luni.

În 2016 lucrurile au stat puțin diferit. Cu toate că am fost foarte ocupat pe plan personal, mi-am făcut mai mult timp de blog și mi-am creat un ritm mult mai bun în ultima vreme. M-a ajutat foarte mult feedback-ul primit în privat, tocmai pentru unele articole de la care nu aveam mari așteptări.

Dar hai să ne uităm puțin la cifre. Anul 2016 a fost cel mai activ de până acum. Vizitele pe blog din 2016 reprezintă 68% din toate vizitele blogului până în prezent. Doar așa ca să vă faceți o idee de cât de activ am fost primii trei ani.

Cele mai populare articole din 2016

În 2016 am scris 72 de articole, câte unul la 5 zile. Din toate aceste articole, 6 au reușit să ajungă în top 10 ca număr de vizite. Mai sunt 4 care sunt scrise în anii precedenți. Sper că în anul 2017 vor fi mai multe articole evergreen dar nu mă deranjează nici să văd interes pe articolele mai noi.

  1. Cum să vinzi produse pe Amazon?
  2. UBER în Sibiu?
  3. Agenda de Marketing Online 2016
  4. Pareri despre dezvoltare personala – de pe vremea când scriam fără diacritice
  5. Cum să cumperi cursuri de $150 cu doar $10 pe Udemy
  6. Nu traduce nimeni cărțile Warcraft?
  7. Muzică de fundal pentru citit
  8. 6 sfaturi pentru a citi mai rapid
  9. O părere despre Orange Home Net 4G
  10. Despre nunta noastră

Trafic în 2016

Am început luna ianuarie în forță iar din februarie am continuat într-un ritm constant și ușor ascendent. Bounce-ul este de 51% pe tot anul, dar în ultimele luni a scăzut până la 5%. Se poate observa această diferență în graficul de mai jos.

Cea mai populară lună a fost luna decembrie, lună în care am scris 19 articole. În decembrie am avut 1677 de vizitatori unici care au generat 7407 afișări. Știu, cifrele nu sunt prea mari:


În 2017 mi-am propus ca până în luna decembrie să ajung la 1000 de unici zilnic. În ritmul actual am șanse să ajung la această cifră. Dar mai vorbim în 1 ianuarie 2018 despre asta. Până atunci, mult spor în toate planurile pe care le aveți!