Am văzut un articol pe Ora de Sibiu care se numea așa: „La Sibiu se face școală. Elevii vor îndura frigul”. Puteți citi restul frazei aici.

Încerc să înțeleg ce era în mintea celui care a publicat articolul. Eu nu mă consider destul de tânăr și nu cred că autorul articolului este cu mult mai tânăr decât mine. Așadar mă gândesc dacă a uitat cum erau iernile la școală.

În generală n-am avut treabă că am stat chiar în spatele școlii. Dar când am intrat la liceu, în urmă cu 10 ani, făceam naveta de la Avrig la Sibiu. Vreo 25 km în frig și simțeam puțină căldură abia când ne apropiam de Sibiu.

Când ajungeam în oraș, mai aveam de mers vreo 5-10 minute până la școală. Mergeam pe strada Constituției o parte din drum. Erau -10 grade la 7 dimineața și pe acolo era centura ocolitoare, iar când trecea câte un camion era distracție.

Cred că niciodată nu m-am plâns de treaba asta, decât acum în acest articol. Am prins și eu ger dar nu am găsit niciun motiv să mă gândesc că ar trebui să nu mai mergem la școală. Iar acum, la prima ninsoare mai zdravănă, ne punem pe închis școli.

Oricum la Sibiu se va face școală. Au scăpat doar vreo 95 de elevi din cauză că cineva a uitat geamul deschis la școală și s-a spart o țeavă.