Sursă foto: facebook.com/sergiusibiu

De vreo două săptămâni a început să mă intereseze și pe mine ce se întâmplă cu Eurovision. Nu datorită muzicii, nu datorită competiției ci pentru că la această ediție participă și un prieten de-al meu.

Pe Sergiu Bolotă îl știu de mulți ani, dar am avut mai multă tangență cu el abia după ce a anunțat pe facebook că lansează un cor. Inițial trebuia să fie un cor pentru copii, dar mai apoi a adunat o gașcă interesantă. La primele repetiții am fost printre cei mai „bătrâni”, dar mai apoi s-au alăturat și doi foști colegi din liceu.

A fost o experiență interesantă, dar nici acum nu îmi dau seama cum s-a stins acel cor. În fine, ideea e că Sergiu a tot cântat de atunci, a muncit foarte mult și zilele trecute a lansat piesa We Were Young alături de Stig Rasta. Cu această melodie va participa la preselecția Eurovision România.

Preselecțiile au avut deja loc săptămâna trecută, iar finaliștii vor fi anunțați pe TVR în data de 12 februarie 2016. Am ascultat o parte din piesele care vor participa și cred că melodia lui Sergiu este peste media celor care cântă în acest an. Aș spune că este printre cele mai bune, dar poate că sunt prea subiectiv.

Sper să mă înșel, dar am sentimentul că România va fi reprezentată la Kiev de Lora cu noul ei single I Know. Nu este nicio înregistrare decentă pe youtube, dar am auzit piesa când a fost Media Music Awards în Sibiu. Piesa sună excelent cântată live. Totuși, eu îi țin pumnii lui Sergiu.

Găsiți aici lista cu toți participanții, iar mai jos un playlist cu toate piesele ale românilor participanți la Eurovision 2017.