marathonÎn urmă cu doi ani aproape că eram total împotriva filmelor și serialelor TV. Nu le consideram ca parte din cultură ci doar pierdere de timp. Probabil am creat această prejudecată datorită opiniei mele negative despre televiziune pe care încă o susțin. Am realizat însă, că multe seriale TV și filme au o producție excelentă și sunt fascinante.

Am vizionat toate cele patru sezoane din Game of Thrones în luna Ianuarie și la scurt timp mi-am cumpărat și cărțile, pe care încă nu le-am citit dar le-am tot împrumutat pe la prieteni să le citească. Mi-a plăcut foarte mult. Probabil datorită acestui serial am început să caut și alte seriale de calitate pe care să le urmăresc.

Am gustat puțin și din partea de comedie și am vizionat toate cele 8 sezoane din The Big Bang Theory în mai puțin de 2 luni. Abia aștept sezonul următor.

Tot în aceste luni am combinat și cele două sezoane din The 100 care sunt geniale, chiar dacă sunt foarte diferite de carte.

Am început „din greșeală” să vizionez Teen Wolf și mai mult din insistențele fratelui mei am ajuns la zi. Este destul de fain doar că deja serialele și cărțile despre vârcolaci, vampiri și alte creaturi de genul mi se par clișeice și mai mult pentru adolescenți.

Am urmărit și primele două sezoane din The Vikings și momentan sunt în sezonul 3, chiar după ce public acest articol vreau să mă uit la un episod.

Aproape uitasem de Da Vinci’s Demons și de Outlander la care nu vreau să mă mai uit până nu citesc cărțile. În limba română sunt publicate doar primul volum și al optulea. Primul volum a fost publicat anul acesta la editura Nemira iar ultimul a fost publicat în 2010 la editura Litera.

Pe deoparte mă simt vinovat că am cam lăsat cărțile deoparte în detrimentul serialelor. Vara aceasta am început doar două cărți, din nefericire nu le-am finalizat încă. Dar situația în care mă aflu cu jobul și celelalte activități mă face să îmi fie mai ușor să urmăresc un episod de 40 de minute. De citit tot nu mă las, săptămâna asta îmi propun să termin ultima carte din Saga Divergent și anume volumul Experiment. Cu siguranță voi posta și o recenzie a întregii serii de cărți pe livre.ro