Sursă foto: bgr.com

După o perioadă îndelungată de urmărit anumite ziare și publicații online ajungi să îți dai seama cam în ce echipă joacă. De multe ori e suficient să arunci o privire prin articolele politice și poți afla ușor de partea cui e acea publicație.

Mă gândesc dacă jurnaliștii de la noi știu aceste „dedesubturi” ale ziarelor internaționale. Cred că ar trebui să fie conștienți de faptul că The Guardian și New York Times sunt de stânga iar Washington Post și Fox News sunt de dreapta.  Iar atunci când citează o sursă din NY Times să verifice ce zice și un publisher de dreapta. Sau invers.

Am văzut că Profit.ro a publicat știrea asta, unde Trump face ceea ce făcuse și Obama în 2008. Le cere ambasadorilor numiți politic să părăsească posturile până la investirea noului președinte.

Iată știrea din 2008 în care Obama le „dă papucii” ambasadorilor desemnați de Bush și aici e știrea în care Trump îi trimite acasă pe ambasadorii puși de Obama.

Dacă aveți răbdare să citiți doar titlurile, nu cred că vă va scăpa din vedere cum socialiștii îi plâng de milă pe bieții ambasadori care aveau copii la școală aici, neveste gravide și alte chestii prin care ne cerșesc compasiunea.

Între timp am găsit și acest articol care dezvoltă mai pe larg povestea asta.

Și vă zic așa ca să știți. Nu îmi place în mod deosebit de Trump, dar detest ipocrizia, prostia și manipularea stângiștilor.