maze-runner-the-scorch-trials-511280lSăptămâna aceasta apare în cinematografe al doilea film din seria The Maze Runner și anume Încercările focului(The Scorch Trials). Cu toate că mulți au criticat primul film, mie mi-a plăcut foarte mult, pot da vina și pe slăbiciunea mea față de distopii care m-a atras de universul Labirintului.

La cinematograful Arta din Sibiu va avea loc premiera în data de 17 și 18 septembrie la orele 20. Vreau să îl văd și eu tot acolo așa că mâine îmi voi lua și bilete.

Mi-am cumpărat și primele trei cărți care sunt de altfel și singurele traduse în limba română. Nu le-am citit încă dar sper ca până apare al treilea film, Tratament letal să le citesc pe primele trei.

Dacă tot vorbim de filme inspirate din romane distopice, aici recomand și filmele Divergent și Insurgent. Primul film este fidel romanului cu mici excepții, precum un personaj important, Uriah, care apare doar în carte. La al doilea film intervin mai mult în intrigă producătorii și modifică unele aspecte dar sunt curios cum va fi ultimul film. Momentan sunt pe la sfârșitul ultimei cărți, Experiment.