Uber-AppAm înțeles că cei din conducerea UBER îi obligă pe șoferii afiliați să își înființeze o entitate juridică, PFA sau o microintreprindere. Cu ocazia aceasta, compania americană scapă de acuzațiile față de șoferi care nu pot fi verificați dacă își declară veniturile. Mi se pare o mișcare bună din partea lor și cred că astfel vor câștiga mai mult teren în România.

Vorbind de teren, am încercat să aflu în ultimele zile dacă există șoferi de UBER în Sibiu. N-am aflat nimic. Mă gândeam că poate mai avem de așteptat până să fie prezenți și uberiștii pe la noi.

Chiar dacă nu am auzit de uberiști în Sibiu, interesul pentru UBER în Sibiu este destul de ridicat, după cum se vede mai jos.

romania

Iar dacă ne uităm la clasamentul cu cel mai mare interes față de UBER din România, avem următoarea listă:

  1. Sibiu
  2. București
  3. Timișoara
  4. Cluj-Napoca
  5. Brașov
  6. Târgu-Mureș
  7. Oradea
  8. Iași
  9. Constanța

 

Mai multe detalii pe Google Trends.

Sunt curios câți sibieni caută serviciile UBER în orașul lor și nu găsesc, dar și câți șoferi așteaptă să „se întâmple ceva” ca să se implice în acest proiect.

Nu putem spune că șoferii UBER sunt o alternativă mai bună decât taximetriștii pentru că în Sibiu nu am auzit de șoferi de TAXI care să ceară bani mai mulți și să nu dea bon fiscal. Dimpotrivă, eu am mers cu taximetriști care îți dădeau bon fiscal și rest de la 1 leu, iar despre curățenie nici nu se pune problema.

Așadar, UBER nu ar aduce o „alternativă” mai bună în locul taximetriștilor din Sibiu, ci mai degrabă o trecere la un alt nivel de transport de tip TAXI. E mult mai simplu cu tehnologia pe care o folosește UBER pentru că scapi de grija banilor(doar dacă ai pe card), nu mai pierzi timp la finalul cursei cu tranzacția de numerar și poți intra în orice fel de mașină, nu doar un Logan galben.

Uber, se pare că Sibiul te așteaptă 🙂