screenshot_2016-01-31-23-20-15.jpegMă încearcă un sentiment plăcut de fiecare dată când primesc un mail în care aflu că se află un comentariu în aprobare pe blog. Scriu de mult, dar scriu puțin. Iar acest lucru are și el efectele sale. Nu mă pot lăuda cu o comunitate, chiar dacă din toate comentariile pe care le am, am unii comentatori fideli.

Îi admir pe oameni ca Vali Petcu sau Radu Dumitru pentru comunitățile pe care le-au creat și îmi place să învăț cât mai mult de la bloggerii cu vechime. Dar am observat un fenomen în rândul bloggerilor mici, cei cu 1-500 unici pe zi. Scriem tot pentru alți bloggeri. Avem articole irelevante pentru un utilizator care vine de pe google sau facebook.

De regulă, avem acele articole cu conținut evergreen care este accesat zilnic de pe Google, cum îl am eu pe acesta. Iar astfel de articole ne ajută să câștigăm o comunitate. Și nu doar să o câștigăm ci să o și construim în jurul pasiunilor noastre.

Mulți începem bloguri fără o direcție clară, pentru că avem multe pasiuni și nu știm care ar prinde bine la public. Prin scris, vedem la ce răspunde lumea și în direcția aceea să mergem.

Poate nu sunt cel mai în măsură să dau sfaturi, și nici nu le prea pun în aplicare. Dar mă bucur că observ foarte ușor un blueprint de la alții care au reușit. Dau și eu vina pe România, că doar n-oi fi eu de vină 🙂