Amân de câteva săptămâni să mă ocup și eu de toate pregătirile pentru GDPR și se pare că ziua asta este tot mai aproape. De asemenea, în perioada asta devine tot mai greu să ajung la zi cu email-ul pentru că este plin de mailuri de la diverse companii și site-uri cu privire la noile reglementări. Va trebui să trimit și eu un mail cât de curând 🙁

Printre aceste mailuri am primit unul și de la Unroll.Me, un site cunoscut pentru serviciul de dezabonare în masă. În trecut puteai să îți introduci adresa de mail și ei verificau pentru tine toate site-urile la care ești abonat și puteai să selectezi cele pe care vrei să le păstrezi și cele de la care vrei să te dezabonezi. E un fel de folder de SPAM mult mai complex și optimizat.

În mailul primit de la ei, au anunțat că nu vor mai furniza acest serviciu pentru utilizatorii din Uniunea Europeană începând cu data de 25 Mai din cauza reglementărilor GDPR. Lucru care mi se pare natural pentru că serviciul lor se baza pe accesul în mailul utilizatorului și chiar pe gestionarea acestuia (dezabonarea în masă).

Teoretic, serviciul lor ar trebui să fie inutil o dată ce nimeni nu mai spamează și primim doar mailuri de la site-uri cărora le-am oferit acest acces. Dar sunt curios să văd care va fi fluxul de spam și după această perioadă pentru că mă îndoiesc că spammerii profesioniști se vor opri din treaba asta.

În altă ordine de idei, mă bucur că n-am uitat că am un blog și că nu am mai amânat încă o săptămână să mai scriu ceva.