Acesta este încă un articol despre Eurovision, știu că au fost cam multe în ultima vreme, dar promit să mă potolesc pentru că știu că nu sunt un critic muzical(dacă există așa ceva). Dar aici nu vreau să vorbesc doar despre piesa câștigătoare a Eurovision România ci și un gând despre yodel.

Ideea e că pe mine mă fascina sunetul ăsta când eram mai mic și mă uitam la desene animate. Nu știu de ce, dar acum mi se pare ciudat să recunosc asta. În aceste desene mai erau anumite secvențe unde cânta câte un personaj ceva de genul. Niciodată n-am știut cum se numește sunetul acesta, până ieri. Am intrat, de curios, să ascult piesa Yodel it!, care îmi părea penibilă la început, dar până am auzit yodellingul.

Nici acum nu mi se pare prea interesantă piesa, dimpotrivă, versurile parcă n-au nicio valoare și niciun mesaj. Ceva cu „don’t hide the light inside of you”, o aluzie la „9 to 5 program” și mult yodel.

În orice caz, vocea Ilincăi este excelentă, și nu doar în această piesă ci și în alte cover-uri pe care le-a interpretat. Lumea se agită și crede că piesa aceasta are șanse să câștige la Kiev dar știm foarte bine că Eurovision nu este o competiție de talent ci mai degrabă de înțelegeri politice.

Iar în ultimii ani a început să meargă pe trendul global de political correctness și se dau premii la cine țipă mai tare.

În fine, ideea e că nu este o competiție corectă așa că nici premiile nu sunt așa de relevante. Important este că am aflat de încă un artist român interesant.

Despre Ilinca am mai găsit și câteva linkuri interesante precum acest tutorial de yodel, un ted talk și piesa Ardelean Show.