Sursă foto: facebook.com/USRsibiu

Am avut o zi plină. Dar încă de dimineață m-a zăpăcit aplicația Biziday cu știri legate de legea grațierii. În restul zilei am mai prins câteva știri pe la digi FM, iar totul a culminat cu emisiunea de la radio a lui Moise Guran.

A abordat același subiect și a început să se certe cu o doamnă în direct. Nu știu ce a spus doamna respectivă, dar zicea că e bună legea asta, pentru că îi va scăpa pe cei cu condamnări nedrepte pe motive politice. A fost amuzantă discuția. Păcat că nu găsesc înregistrarea.

Am crezut că asta e totul. Dar am ajuns acasă și am intrat pe facebook. Am citit totul cu calm, am dat 2-3 comentarii cu același calm iar apoi am analizat fiecare postare în parte și m-am minunat puțin de opiniile celor de pe facebook.

Lăsând la o parte 5-10 postări despre alte subiecte, majoritatea erau despre nebunia de azi de la guvern.

Știrile instigă la ură și alimentează publicul deja nervos, atât hotnews cât și România TV. Unii sar în sus de bucurie că România are președinte, alții zic că a fost doar de PR ca să mai câștige niște voturi.

Am văzut că sunt analfabeți în ambele tabere. Unii se adună pentru proteste la 6 în Piața Mare și pleacă la plimbare, iar alții fac poze pe la 7 ca să arate că nu sunt proteste.

USR nu înțelege că este partid și că nu mai face parte din societatea civilă. Dacă se organizează proteste, nu cred că e cazul ca ei să le coordoneze. Au parlamentari și ei ar trebui să facă opoziție acolo, dar să lase strada activiștilor.

Am observat că și ai noștri pot să fie idioți. Dar nu dau exemple acum că n-am chef de amenințări în privat cu datul în judecată.

Ce mi se pare cel mai trist e că SEO-iștii care fac bloguri cu fake news au plecat din tabăra PSD-PRU-ALDE și acum îi atacă pe aceștia. Se pare că opoziția e mereu mai puternică și se pot face bani din asta.


Am vrut să scriu astăzi despre Putin, Dodon și Moldova mare. Dar poate scriu mâine, dacă am timp.